Koolhydraatarm cheesecake dessert met frambozen

Recepten bedenken is nog niet zo eenvoudig. Soms wil je een lekker koolhydraatarm koekje bedenken en eindig je met een recept voor een cheesecake dessert met frambozen. Vandaag hebben we in eerste instantie uren in de keuken doorgebracht, op zoek naar het perfecte recept voor koolhydraatarme koekjes. De ene helft van de pogingen is in de vuilnisbak beland, de andere helft ligt op een schaal en wordt wel opgegeten maar is niet lekker genoeg om op de website te plaatsen. De ene keer vallen probeersels nou eenmaal wat lekkerder uit dan de andere keer.

Van koekjes naar cheesecake

Op een gegeven moment konden we geen koekje meer zien. Dan maar een ander recept. Een koolhydraatarm dessert. We eten regelmatig Griekse yoghurt. Soms met walnoten of bijvoorbeeld blauwe bessen, een andere keer met wat aardbeien of een verkruimeld koolhydraatarm koekje. Griekse yoghurt is heerlijk en bevat weinig koolhydraten maar voor de afwisseling willen we ook eens iets anders.

We waren op zoek naar een makkelijk en smaakvol dessert, dat ook nog eens verfrissend is en vooral makkelijk te maken. Je hebt tenslotte niet altijd zin om uren in de keuken te staan.

Sinds we overgestapt zijn naar een koolhydraatarme leefstijl hebben we eigenlijk altijd wel roomkaas en slagroom in huis, net als wat fruit, zoals aardbeien, blauwe bessen of zoals vandaag, frambozen. Genoeg ingredienten voor een smaakvol en eenvoudig recept: cheesecake dessert met frambozen.

Koolhydraatarm cheesecake dessert met frambozen

We zijn gek op kwarktaart en cheesecake recepten dus vandaar dat we dit dessert daar vanaf geleid hebben. Het is echt heel simpel om te maken, het is lekker fris en ziet er ook nog eens goed uit. Omdat we nog frambozen in huis hadden, hebben we het dessert gemaakt met frambozen maar je kunt het uiteraard ook met aardbeien, cacao of bosbessen maken, net wat je zelf het lekkerst vindt!

Please follow and like us:
Pin Share
Recept Afdrukken
Koolhydraatarm cheesecake dessert met frambozen
Heerlijk koolhydraatarm dessert met verse frambozen
Maaltijd Dessert
Prep Tijd 15 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Maaltijd Dessert
Prep Tijd 15 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de roomkaas in een kom
  2. Mix de roomkaas tot het glad en romig is
  3. Voeg de frambozen toe
  4. Mix de frambozen door de roomkaas
  5. Doe de slagroom in een aparte kom
  6. Mix de slagroom tot deze lobbig is
  7. Schep de slagroom door het frambozenmengsel
  8. Voeg naar smaak zoetstof en vanille extract toe
  9. Verdeel het cheesecakemengsel over 4 schaaltjes
  10. Garneer met een framboos en evt. een blaadje munt
Deel dit Recept