pompoenkoekjes met glazuur

Pompoenkoekjes met glazuur

Pompoenkoekjes met glazuur

Vorige week had ik een zakje met stukjes pompoen gekocht bij Albert Heijn. Ik had alleen eigenlijk nog geen idee wat ik ermee wilde maken. Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van pompoen maar omdat het wat zoetig smaakt, dacht ik dat ik het misschien zou kunnen verwerken in een koekjesrecept.  En voor de mensen die amandelmeel niet lekker vinden….het is een heerlijk koekjesrecept zonder amandelmeel!

Afgelopen weekend was het weer tijd om nieuwe dingen uit te proberen. Een 2e poging om iets met caramel te doen, mislukte. Het vuur stond te hoog, ik stond even niet op te letten en ik kon het vervolgens in de vuilniszak mikken….caramel was verbrand.

Omdat ik de pompoen nog  had liggen en het door de regen ook wat herfstig was, vond ik het tijd om met de pompoen aan de slag te gaan. Het is een recept geworden voor pompoenkoekjes met glazuur erover. In h et recept staan alleen pecannoten vermeld. Ik heb zelf een mix van pecannoten en pistachenootjes gebruikt, omdat ik niet al te veel pecannoten in huis had. Als je andere noten lekkerder vindt, kan dat natuurlijk ook.

De koeken doen me een beetje denken aan van die dikke chocolate chip koeken. De buitenkant is knapperig, de binnenkant wat zachter, de smaak is lekker zoet met een bite, maar niet te zoet. Ik ben benieuwd wat jullie van deze koekjes vinden!

 

Het recept:

Pompoenkoekjes met glazuur

pompoenkoekjes met glazuur

Ingrediënten koekjes:
400 gram pompoen, gepureerd
75 gram kokosmeel
150 gram boter op kamertemperatuur
50 gram Steviala Kristal Sweet
50 gram Steviala Ery-Bronze
75 gram pecannoten, in stukjes
100 gram pure chocolade, in stukjes
2 grote eieren
1 tsp vanille extract
1 tsp kaneel
1/2 tsp bakpoeder
1/4 tsp nootmuskaat
1/4 tsp gemberpoeder
1/4 tsp koekkruiden
Snufje kruidnagel
Snufje zout

Ingrediënten glazuur:
30 gram zachte roomkaas
75 gram Steviala Frost
2 tsp slagroom
Scheut Steviala Sweet Drops Pumpkin Pie

Mix alle droge ingrediënten door elkaar. Meng de boter en Kristal Sweet en Ery-Bronze met een mixer tot een luchtige massa. Meng vervolgens de pompoenpuree, eieren en vanille extract erdoor. Voeg de droge ingrediënten toe aan het mengsel. Roer tot slot de gehakte noten en chocolade erdoor.
Schep met een eetlepel hoopjes van het beslag op bakpapier en druk deze een beetje plat. Bak ze ca. 20 minuten op 175 graden.
Laat ze vervolgens afkoelen.

Mix de ingrediënten voor het glazuur door elkaar tot een gladde massa. Verspreid het glazuur over de koekjes of doop de koekjes erin. Glazuur laten uitharden.

Eet smakelijk!

 

Please follow and like us:
Pin Share