koolraapkoekjes met zalm koolhydraatarm

Koolraapkoekjes met zalm

Koolraapkoekjes met zalm

Koolhydraatarm eten is lekker! Ik ben nooit een keukenprinses geweest eigenlijk, behalve als we gasten hadden, dan vond ik het altijd leuk om te kokkerellen. Nu we koolhydraatarm eten, vind ik het bijna iedere dag leuk om iets nieuws te maken. Koolraap had ik nog nooit gegeten en het trok me eerlijk gezegd ook niet. Maar na tig maaltijden met broccoli, bloemkool en spinazie werd het toch tijd voor wat afwisseling. Koolraap it is! Koolraapkoekjes met zalm.

koolraapkoekjes met zalm koolhydraatarm

Ingrediënten koolraapkoekjes:

225 gram koolraap

120 gram halloumi kaas

2 eieren

2 eetlepels kokosmeel

1 theelepel uienpoeder

1/2 theelepel kurkuma

peper & zout

roomboter

Ingrediënten overig:

150 gram zalm

mayonaise

citroensap

rucola

Rasp de koolraap en de halloumi kaas. Mix ze door elkaar. Meng de overige ingrediënten erdoor en laat het mengsel een paar minuten rusten.

Verwarm een flinke hoeveelheid roomboter of evt. kokosolie. Schep met een eetlepel 6 porties van het koolraapmengsel in de boter of olie en druk ze met de bolle kant van een lepel een beetje plat. Bak de koekjes in de boter of kokosolie, na een paar minuten omdraaien en de andere kant bakken.

Bedek de helft van een bord met rucola. Bak de zalm en leg deze op de rucola. Meng de mayonaise met een beetje citroensap en serveer dit bij de zalm. Leg de koolraapkoekjes erbij en evt. avocado.

Eet smakelijk!

 

Please follow and like us:
Pin Share