Koolhydraatarme voeding, de voordelen

Koolhydraatarme voeding, de voordelen

Voeding wordt koolhydraatarm genoemd als het minder dan 5 gram koolhydraten per 100 gram bevat. Koolhydraten zitten in bijna alle voedingsproducten maar met name in producten die suiker bevatten en in brood, pasta en rijst. Je lichaam gebruikt de koolhydraten als brandstof. Het probleem is echter dat de koolhydraten die je lichaam niet gebruikt, worden opgeslagen als vet. Als je kiest voor  koolhydraatarme voeding heeft je lichaam eiwitten en vetten nodig als brandstof.

Er zijn 2 soorten koolhydraten

Koolhydraten zijn er in 2 soorten; langzame en snelle koolhydraten. De langzame koolhydraten zijn de gezonde koolhydraten, de snelle koolhydraten moet je zo min mogelijk eten omdat deze door het lichaam snel worden opgeslagen als vet.  De langzame koolhydraten worden door je lichaam gebruikt als brandstof.

Vetten

Het is belangrijk om naast koolhydraatarme voeding ook voldoende eiwitten en vetten te eten. Om gezond te leven is het belangrijk om vooral onverzadigde vetten te eten. Dit zijn namelijk de gezonde vetten. Je vindt deze bijvoorbeeld in noten, maar ook in vette vis zoals zalm. Door het eten van eiwitten en vetten heb je ook geen last van een hongergevoel, een groot voordeel van een koolhydraatarme levensstijl.

 

Koolhydraatarme voeding, de voordelen

Iedereen weet dat je, als je wilt afvallen, de inname van calorieën lager moet zijn dan het aantal calorieën dat je verbruikt. Een teveel wordt opgeslagen als vet. Door het eten van koolhydraatarme voeding gaat je lichaam dat opgeslagen vet als brandstof gebruiken.

Waarom kiezen voor koolhydraatarme voeding?

Een belangrijke reden voor veel mensen om te starten met koolhydraatarme voeding is dat ze willen afvallen. Doordat het geen dieet is, maar een levensstijl, en je geen last hebt van een hongergevoel is het goed vol te houden. Je wordt bewuster van wat je eet en gaat automatisch meer verse producten gebruiken. De meeste pakjes en zakjes bevatten veel koolhydraten. Voor de producten die je mist zijn er lekkere koolhydraatarme alternatieven te koop, o.a. in onze webshop.

Koolhydraatarme voeding is daarom niet alleen goed voor mensen die willen afvallen maar ook voor mensen die gezonder willen eten. Koolhydraatarme voeding is ook heel geschikt voor mensen met diabetes type 2, de bloedsuikers worden stabieler. Gebleken is dat diabetes type 2 patiënten die voldoende afvallen minder medicatie nodig hebben en soms zelf kunnen stoppen met hun medicijnen.

koolhydraatarme voeding voordelen afvallen diabetes type 2

Please follow and like us:
Pin Share