Koolhydraatarme voeding is lekker en gezond

Koolhydraatarme voeding

De media besteden steeds meer aandacht aan koolhydraatarme voeding. En terecht, het is een gezonde manier van eten waar je je goed bij voelt. Het is ook een uitstekende manier om gewicht te verliezen. Koolhydraatarme voeding wordt geadviseerd voor mensen met diabetes type II omdat het de bloedsuikerspiegel stabiliseert.

Het principe van koolhydraatarm eten uitgelegd

Je lichaam heeft brandstof nodig en haalt dit uit de 3 belangrijkste voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten en vetten.

Koolhydraten worden door je lichaam omgezet in glucose, dat je lichaam weer gebruikt om te bewegen en te denken. Kortom, om te functioneren. Als er teveel glucose wordt aangemaakt, gaat je lichaam dit opslaan als vet. Door minder koolhydraten te eten, zoekt je lichaam een alternatief en gaat het vet verbranden.  Eiwitten en vetten zorgen daarnaast voor een verzadigd gevoel waardoor je minder snel weer honger hebt.

koolhydraatarme voeding voorbeelden

Het is een leefwijze die goed vol te houden is doordat er heel veel producten zijn die je wel mag eten. Belangrijk is om de (snelle) koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden, dus bijv. pasta en brood. Ook in zoete snacks (suiker=koolhydraten!) en chocolade zitten veel koolhydraten.

Koolhydraatarme alternatieven

Gelukkig zijn er inmiddels heel veel koolhydraatarme alternatieven op de markt. Ideaal voor als je een keer toch pasta wilt eten of een boterham.

Niet alle alternatieven zijn even lekker. Zo vinden wij de baksels met amandelmeel lang niet allemaal lekker. Vaak zijn ze droog of smakeloos. Omdat we van tijd tot tijd toch een lekkere snack of brood wilden eten, gingen we op zoek naar koolhydraatarme producten die wel lekker zijn. We kopen onze producten zowel in Nederland als in het buitenland. We zullen regelmatig producten toevoegen zodat we een uitgebreid assortiment koolhydraatarme producten kunnen aanbieden.

In onze webshop vind je alleen koolhydraatarme voeding die door ons is getest en die wij lekker vinden.

Please follow and like us:
Pin Share