Als je eenmaal gewend bent om op de koolhydraten te letten, heb je geen weekmenu meer nodig. Als je net bent begonnen, kan dat wat lastiger zijn. Veel mensen zijn daarom op zoek naar een kant en klaar koolhydraatarm weekmenu. We hebben daarom een koolhydraatarm weekmenu gemaakt dat je als richtlijn kunt gebruiken. We gaan er daarbij vanuit dat je maximaal 50 gram koolhydraten per dag eet.
Onderstaand menu is slechts een voorbeeld. Als er iets tussen staat, wat je niet lekker vindt, vervang het dan voor iets anders, maar let daarbij wel op dat je een koolhydraatarm alternatief kiest.
Zorg ervoor dat je tussen de maaltijden door ook een tussendoortje neemt. Dit kan van alles zijn, bijv. een paar blokjes kaas, evt. gecombineerd met komkommer en tomaat. Of neem komkommer met roomkaas of filet americain. Rol een paar augurken in een plakje ham of besmeer gerookte zalm met een beetje roomkaas. Een handjevol noten, mozzarella of gewoon een gekookt eitje. Genoeg keuze dus!
Hieronder volgt het koolhydraatarme weekmenu. Varieer ermee en verwissel maaltijden onderling. Hoe langer je bezig bent, hoe beter je weet wat wel en niet ‘mag’. Je kunt eindeloos varieren en ook afwisselen met de recepten op onze website.
KOOLHYDRAATARM WEEKMENU
Maandag
Ontbijt: omelet met groenten (champignons, paprika, ui)
Lunch: schaaltje Griekse yoghurt met blauwe bessen en een handje amandelen
Diner: Hamburger met plak cheddarkaas, salade met tomaat, augurk, ei, ui met Walden Farms ketchup
Dinsdag
Ontbijt: Gebakken eieren met bacon
Lunch: 2 Wasa Vezelrijk crackers met roomboter en kaas en plakjes komkommer
Diner: Zalm met broccoli
Woensdag
Ontbijt: Gekookt ei, een tomaat en een paar blokjes komkommer
Lunch: Salade met gamba’s (gamba’s bakken, bloemkool kort koken, afkoelen en mengen met komkommer, dille en olijfolie)
Diner: Gegrilde kip met spinazie a la crème
Donderdag
Ontbijt: omelet met champignons en ui
Lunch: smoothie van kokosmelk, blauwe bessen en whey proteïne
Diner: Biefstuk met kruidenboter en haricots verts
Vrijdag
Ontbijt: Roerei met bacon
Lunch: Salade met gerookte kip, tomaat, mozzarella, avocado en Honey Dijon saus van Walden Farms
Diner: Ovenschotel met vis en champignons
Zaterdag
Ontbijt: Griekse yoghurt met blauwe bessen, kokosvlokken/chips en walnoten
Lunch: Omelet (evt. met groenten en/of champignons)
Diner: Bal gehakt met Zaanse mayonaise en sperziebonen, gewokt met champignons en ui
Zondag
Ontbijt: Smoothie van kokosmelk, slagroom, whey proteïne met chocoladesmaak, blauwe bessen
Lunch: Wrap met mayo, kalkoenfilet, bacon en tomaat. Gebruik een slablad als wrap of kies voor deze wraps
Diner: Kippenvleugels met BBQ-saus, spinazie roerbakken, evt. met (kruiden)roomkaas
Eet smakelijk en veel succes!