Koolhydraatarm brood

koolhydraatarm brood recept

Koolhydraatarm brood

Bij een koolhydraatarme leefwijze zijn er wat producten die je beter kunt laten staan. Een van deze producten is brood. Voor de meeste mensen is dat een van de meest lastige dingen van koolhydraatarm eten. We zijn tenslotte bijna allemaal gewend om vaak brood te eten. Net als voor de meeste andere producten die niet ‘mogen’  zijn er gelukkig verschillende alternatieven. Brood kun je o.a. vervangen door zelf koolhydraatarm brood te bakken met de bakmix van Adam’s.

Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van een van de vele recepten voor koolhydraatarm brood, zoals bijvoorbeeld onderstaand recept.  Als je een hap neemt, voelt het als ‘echt’ bruin brood. Heerlijk met een laag roomboter en een plak kaas. Het brood is compact waardoor het goed vult. Snijd het brood in plakken en bewaar ze in de vriezer. Ook lekker als geroosterd brood.

Koolhydraatarm brood

koolhydraatarm brood recept

60 gram amandelmeel

50 gram kokosmeel

10 tot 15 gram sesamzaad

40 gram gebroken lijnzaad

15 gram psyllium vezels

1/2 zakje bakpoeder

1 theelepel gemalen komijnzaad

1 theelepeltje zout

3 eieeren

120 gram roomkaas

50 gram gesmolten boter of kokosolie

100 ml slagroom

Oven voorverwarmen op 175 graden

Meng alle droge ingredienten in een kom. Doe de overige ingredienten in een andere kom en mix ze door elkaar tot een egale massa. Voeg de droge ingredienten toe en mix het tot een smeuiig dik mengsel. Schep het mengsel in een broodvorm  of cakevorm met bakpapier. Strooi er naar smaak maanzaad of sesamzaad (of andere zaden/pitten) overheen. Bak het brood ongeveer 45 minuten op een rooster onderin de oven.

Haal het brood uit de vorm en verwijder het bakpapier. Laat het brood afkoelen.

Als het brood is afgekoeld, kun je het in plakken snijden en invriezen. Haal er dagelijks 2 plakjes uit om te beleggen of te roosteren. Of maak er een heerlijke tosti van!

Eet smakelijk!!

 

 

 

 

Please follow and like us: