gebakken radijsjes koolhydraatarm

Radijsjes….iedereen heeft wel eens een radijsje gegeten. Meestal worden ze rauw gegeten, al dan niet met een beetje zout of in dunne plakjes in een salade. Ook worden ze vaak als decoratie gebruikt in een gerecht.

Radijsjes zijn ontzettend gezond, ze bevatten ontzettend veel vitaminen en vezels . Ze zijn ook heel betaalbaar, voor een bos met ca. 10 radijsjes betaal je ca. 50 eurocent. Een bijkomend voordeel is dat je ze makkelijk zelf kunt kweken en dat is natuurlijk nog veel leuker dan een bosje kopen in de supermarkt. Als je in de zomer zaait, kun je na 3 of 4 weken al oogsten. Het zijn kleine plantjes die niet veel ruimte nodig hebben dus zelfs in een kleinere (moes)tuin kun je prima radijsjes zaaien. En wat is er nou leuker dan radijsjes uit eigen tuin i.p.v. uit de supermarkt!

Radijs is familie van o.a. broccoli en witte kool en komt voor in diverse soorten en vormen. Het bekendst zijn de ronde rode radijsjes maar ze zijn er ook in andere kleuren en vormen. De smaak s vrij scherp en fris. en daarom worden ze veel gebruikt in allerlei salades.

Radijsjes verwarmen

In de wintermaanden gebruikten we wortelpeterselie als aardappelvervanger maar het seizoen voor wortelpeterselie is helaas voorbij. We gingen daarom op zoek naar een geschikt, lekker en natuurlijk koolhydraatarm alternatief.

Hoewel je in het in eerste instantie niet zou verwachten, zijn radijsjes een uitstekend alternatief voor aardappels. We vonden de smaak zelfs nog beter dan die van de wortelpeterselie.  Doordat ze normaal een vrij scherpe smaak hebben, hadden we dit niet verwacht, maar het is echt de moeite waard om eens te proberen.

Als je radijsjes verwarmt, worden ze namelijk veel zachter van smaak. Ook worden ze wat zachter en sappiger. Ze zijn daarom erg geschikt als vervanging voor aardappels. Per 100 gram bevatten ze slechts 2,5 gram koolhydraten, dus ze zijn met recht de ideale aardappelvervanger!

Wij maakten gisteren onderstaand bijgerecht en aten dit bij een hamburger.  Erg simpel en hartstikke lekker, voor herhaling vatbaar!

Recept Afdrukken
Gebakken radijsjes
gebakken radijsjes
Maaltijd Diner
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Diner
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
gebakken radijsjes
Instructies
  1. Snijd de radijsjes in vieren en kook ze ca. 10 minuten
  2. Bak ondertussen het ontbijtspek tot het knapperig is
  3. Haal het ontbijtspek uit de pan en leg het apart
  4. Bak de radijsjes ca. 5 minuten in het vet van het ontbijtspek en voeg tijdens het bakken wat cajunkruiden, peper en zout toe
  5. Strooi de geraspte cheddarkaas op de borden
  6. Schep de radijsjes op de cheddarkaas
  7. Verdeel de creme fraiche over de radijsjes
  8. Strooi de uitjes erover en leg tot slot het ontbijtspek erop
Deel dit Recept

 

 

Please follow and like us:
Pin Share