De bekendste koolhydraatarme dieten

De bekendste koolhydraatarme diëten op een rijtje

Atkins

In een overzichtje van de bekendste koolhydraatarme diëten mag Atkins uiteraard niet ontbreken. Atkins is een koolhydraatarme levensstijl, dus geen dieet, van de Amerikaanse cardioloog Robert Coleman Atkins. Je eet weinig koolhydraten, veel eiwitten en veel vetten. Je mag onbeperkt vis/vlees, kaas en eieren eten. Koolhydraatrijke voeding zoals aardappelen, brood en pasta moet je zoveel mogelijk laten staan. Atkins werkt met verschillende fasen waarbij je begint met afvallen en eindigt met de fase om op gewicht te blijven. Het is daaorm dan ook geen dieet maar een levensstijl die je jezelf moet aanleren.

AFVALLEN KOOLHYDRAATARM

Grip op Koolhydraten (GOK)

Grip op Koolhydraten is een koolhydraatbeperkt voedingsprogramma, ontwikkeld door dietiste Yvonne Lemmers. Bij Grip op Koolhydraten eet je gedurende de dag koolhydraatarm en heb je 1x per dag een uur waarin je koolhydraten mag eten. In de boeken van Yvonne Lemmers staan alle richtlijnen duidelijk uitgelegd en vind je recepten voor koolhydraatarme maaltijden.

South Beach

Het South Beach Dieet is ook door een cardioloog ontwikkeld, Dr. Arthur Agatston. Hij wilde een dieet ontwikkelen waarbij mensen gezonder worden en gaan afvallen omdat de kans op hart- en vaatproblemen groter is bij mensen met overgewicht.

Bij het South Beach dieet zijn, net als bij Atkins, ook de (goede) koolhydraten en vetten belangrijk. Net als bij Atkins, kent het South Beach dieet een aantal fasen. Een startfase om gewicht te verliezen en een eindfase waarmee je op gewicht blijft. Ook South Beach is dus niet echt een dieet, maar meer een leefstijl of voedingsprogramma

Dr. Frank

Het Dr. Frank dieet van Dr. Frank van Berkumis is ook een dieet waarbij je de koolhydraten beperkt maar waar de nadruk daarnaast vooral ligt op het eten van eiwitrijke voeding. De gedachte hierachter is dat je lichaam hierdoor vetten gaat verbranden door het ontbreken van koolhydraten en niet je spieren.

 

Please follow and like us:
Pin Share